SZTENDERD ÉPÜLET BIOLÓGIAI VIZSGÁLATI MÓDSZEREK

Épületbiológiai felmérések a
SZTENDERD ÉPÜLET BIOLÓGIAI VIZSGÁLATI MÓDSZEREK
SBM-2008 alapján


A kidolgozott szabvány áttekintést ad az épített környezetünkben előforduló, különféle fizikai, kémiai és biológiai kockázati tényezőkről, melyek alvóhelyeken, lakóterekben, és munkahelyi környezetben tapasztalhatók. Iránymutatást nyújt, a speciális épületbiológiai mérések elvégzéséhez és értékeli a lehetséges egészségügyi kockázatokat, valamint hatékony stratégiát dolgoz ki a szükséges rehabilitációs beavatkozásokra. Írásban rögzíti a vizsgálati eredmények, műszerek és analitikai módszerek dokumentálását.

A szabvány egyes alkategóriái a kritikus beltéri környezeti hatásokat írják le. Professzionális megközelítéssel segít a veszélyforrásokat azonosítani, minimalizálni és kiküszöbölni az egyes alkategóriák keretében előforduló faktorokat. A sztenderd célja olyan beltéri környezet kialakítása, amely egyszerre védett a káros hatásoktól, de egyben természetesek és ugyanakkor funkciójukban jól használhatóak. A cél elérésére ezt a holisztikus eljárást minden alkategória együttes figyelembe vétele és minden lehetséges diagnosztikus eljárás felhasználása teszi kiválóan alkalmassá. A vizsgálati, a helyzet-felismerési, értékelési és rehabilitációs stratégiák főként az épületbiológiai tapasztalatokra épülnek, és a maximális óvatosság elve alapján az összes kockázati tényező minimalizálására való törekvést javasolják.

A szabvány specifikusan az alvás helyére, hálóhelyre irányulnak, mivel az alvás tartós kockázatokkal kapcsolódik össze, és a legérzékenyebb a regenerálódási lehetőségek közül. Az irányvonalak épületbiológiai tapasztalatokon és tudáson alapulnak és a lehetségességre fókuszálnak. Továbbá tudományos munkákat és más ajánlásokat is figyelembe vettünk.


Káros sugárzások az Ön lakásában is jelen vannak.
Járjunk utána!

Segítek, hogy nyugodtan aludjon.
06-30-444-74-41
almasyzsolt@gmail.com