Határértékek besorolásai

NINCS ANOMÁLIA: Ez a kategória jelenti a védelem legmagasabb fokát. Védett (viszonylag érintetlen) természeti környezetre/feltételekre és a modern élettér, környezet megszokott, szinte elkerülhetetlen háttérszintjére vonatkozik.

GYENGE ANOMÁLIA:
Elővigyázatosságból és különösen érzékeny vagy beteg emberekre való tekintettel elvégzendő a remediációt, ha csak lehetséges.

ERÖS ANOMÁLIA: Ennek a kategóriának az értékei épületbiológiai szempontból elfogadhatatlanok, intézkedést kívánnak. A remediációt rövid időn belül el kell végezni. Számos eset mellett tudományos munkák is biológiai hatásokat és egészségi problémákat jeleznek ebben a referenciatartományban.

EXTRÉM ANOMÁLIA:
Ezek az értékek azonnali és határozott, szigorú beavatkozást kívánnak. Ebben a kategóriában az érték a civil és a foglalkoztatási veszélyeztetettségre vonatkozó nemzetközi irányelvek és ajánlások szerinti határértéket is eléri vagy meg is haladja.

Ha több kockázati forrás is azonosítható egy alkategórián belül vagy különböző alkategóriákban, akkor még kritikusabbnak kell lennünk a végső vélemény/kiértékelés megalkotásában. Vezérelvek: Minden kockázati tényezőt csökkenteni kell. A referenciaértékeket irányadóként kell érteni. A természet a végső sztenderd. Az Épületbiológiai Szabványban az apró betűs szöveg az egyes alkategóriák végén összehasonlításként szolgál, ilyen pl. a hivatalos határérték, egyéb irányelvek, ajánlások
tudományos eredmények vagy természetes háttérszintek.


Káros sugárzások az Ön lakásában is jelen vannak.
Járjunk utána!

Segítek, hogy nyugodtan aludjon.
06-30-444-74-41
almasyzsolt@gmail.com